المقادير
- 2 x معلقة كبيرة صوص الباربكيو
- 2 x معلقة كبيرة دبس الرمان
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- 1 x رشة قرفة
- 1 x عدد بصلة مفرومة
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- 1 x كيلو لحمة مفرومة
- 1 x معلقة صغيرة بهارات لحمة
- 1 x رشة جوزة الطيب
- 1 x عدد رغيف عيش فينو (منقوع فى ماء ومعصور جيدا)
- ½ x معلقة صغيرة بابريكا
- ⅛ x كيلو جبنة موزريلا
- ⅛ x كيلو جبنة جودة (يفضل شرائح)
الخطوات
- فى وعاء عميق نضع اللحم و جميع البهارات والبصل ورغيف الفينو ونعجن جميع المقادير جيدا جدا حتى تصبح متجانسة تماما.
- تغطى الكفتة ونضعها فى الثلاجة ساعة.
- نحضر الكفتة وعلى مكان مسطح نفردها على شكل مستطيل.
- نعمل على توزيع الجبن فى المنتصف ثم نلف اللحم على هيئة رول ونعمل على إحكام الغلق.
- نلف رول الكفتة فى ورق نايلون جيدا ثم نلفة فى ورق فويل.ثم نتركها فى الثلاجة مدة ساعة على الأقل.
- فى وعاء بة ماء مغلى على النار وبه ورق لورا ومستكة وحبهان وروز مارى نضع رول الكفتة حتى ينضج جيدا تقريبا مدة ساعة
- ننشل الكفتة من الماء ونتركها حتى تهدا تمام ثم نعمل على فك الفويل وورق النايلون بحرص.
- فى وعاء نضع دبس الرمان وصوص الباربيكيو ونقلبهم جيدا.
- ندهن رول الكفتة بدبس الرمان وصوص الباربيكيو من جميع الجهات ثم ندخلها الفرن تحت الشواية حتى تأخذ لون الشوى.
- نتركها حتى تهدأ ثم نقطعها ونرصها فى طبق التقديم.. بالهنا والشفا
Tag :
kitchen