المقادير
- 100 x جرام جبنة بارميزان
- 1 ½ x كوب زيت عباد شمس (للتحمير)
- 1 x كوب لحمة مفرومة
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- 1 x عدد بيضة (طازجة)
- 1 x كوب بقسماط مطحون
- ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- ½ x كيلو بطاطس (مهروسة ناعم)
الخطوات
- تعجن البطاطس مع ملح و فلفل.
- نأخذ كمية مناسبة من البطاطس و ضعيها في يدك و اعمليها على هيئة كورة ثم اخرميها من المنتصف و ضعي كمية من العصاج و الجبنة ثم كوريها و كرري ذلك فى باقي الكمية.
- ضعى الكور فى البيض ثم البقسماط.
- ضعي اناء به زيت غزير علي النار حتي يسخن ثم ضعي كرات البطاطس حتي يصبح لونها ذهبي.
- رصي الكور فى طبق التقديم و تجمل بحلقات الطماطم و البقدونس
Tag :
kitchen